Συνθετικός πάγος

Ο συνθετικός πάγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μια επιφάνεια αληθινού πάγου για το παγοδρόμιο αυλής σας ή και για το μεγαλύτερο εμπορικό παγοδρόμιο εσωτερικού χώρου.

Ή, εγκαταστήστε ένα παγοδρόμιο με συνθετικό πάγο για εξάσκηση στο υπόγειό σας το καλοκαίρι, όταν το παγοδρόμιο στην αυλής σας δεν είναι παρά ένας νερόλακκος και μια ανάμνηση. Μην ανησυχείτε - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κανονικά σας παγοπέδιλα με μεταλλικές λεπίδες στην επιφάνεια συνθετικού πάγου.

Ο συνθετικά παρασκευασμένος πάγος είναι συνήθως πολύ ελαφρύς, έχει χαμηλή τριβή και αποτελείται από ισχυρά, ανθεκτικά στη φθορά πλαστικά ή πολυμερή που χρησιμοποιούνται για παγοδρομίες με κανονικά παγοπέδιλα με μεταλλικές λεπίδες.

Έχει διεξαχθεί μια τεράστια έρευνα - υπάρχουν οπωσδήποτε ορισμένες συνθετικές επιφάνειες για παγοδρόμια που είναι καλύτερες από άλλες συνθετικές επιφάνειες!

Τι είναι ο συνθετικός πάγος;

Ο συνθετικός πάγος είναι ένα υψηλής τεχνολογίας πλαστικό πολυμερές πάνω στο οποίο μπορείτε να κάνετε πατινάζ. Μοιάζει στην υφή με ένα λευκό πλαστικό πίνακα κοπής. Αλλά, πρόκειται για γιγάντια πλαίσια, συνήθως 4 πόδια Χ 8 πόδια που θυμίζουν παζλ. Οι συναρμοζόμενες συνδέσεις ή συνδέσεις τύπου γλωσσιδίου-εγκοπής αγκυρώνουν τα πλαίσια μαζί εύκολα, εξασφαλίζοντας μια επιφάνεια παγοδρομίου λεία και χωρίς ενώσεις.

Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα πολυμερή επιτρέπουν σε μια λεπίδα παγοπέδιλου να γλιστρά σχεδόν τόσο ομαλά όσο και στον πραγματικό πάγο.

 • Τα πλαίσια είναι συνήθως κατασκευασμένα από πολύ υψηλού μοριακού βάρους πολυαιθυλένιο (VHMWPE), ή καλύτερα, από εξαιρετικά υψηλού μοριακού βάρους πολυαιθυλένιο (UHMWPE). Αυτές οι επιφάνειες είναι συνήθως «στεγνότερες» από τα υψηλής τεχνολογίας πολυμερή με εγκλεισμένα έλαια. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, απαιτείται η τακτική (αν είναι περιστασιακή) εφαρμογή με σπρέι ενός βελτιωτικού ολίσθησης.
 • Τα καλύτερα (και βεβαίως ακριβότερα) συνθετικά πλαίσια κατασκευάζονται από εξαιρετικά υψηλής πυκνότητας (UHMW) πολυμερή πολυαιθυλενίου με λιπαντικά έλαια εγκλεισμένα κατευθείαν στο πολυμερές.
 • Όταν πατινάρετε πάνω στον πάγο, γλιστράτε πάνω σε ένα λεπτό φιλμ νερού που δημιουργείται από τη θερμότητα της τριβής της λεπίδας, που λειώνει τον πάγο. Πάνω σε αυτά τα κορυφαία πολυμερή με εγκλεισμένα έλαια, η τριβή που δημιουργείται κατά την παγοδρομία απελευθερώνει τα εγκλεισμένα λιπαντικά, έτσι ώστε η λεπίδα να γλιστρά ομαλά από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς την ανάγκη οποιωνδήποτε βελτιωτικών ολίσθησης.
 • Τα περισσότερα πλαίσια πολυμερών έχουν πάχος τουλάχιστον 1/2 ίντσας. Κάποιες εταιρείες κατασκευάζουν πλαίσια πάχους 3/8 ίντσας και τα πλέον βαρέως τύπου εμπορικά πλαίσια έχουν πάχος 3/4 ίντσες. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε ειδική παραγγελία πλαισίων 1" από κάποιες μερικές εταιρείες.
 • Το πολυμερές δεν βλάπτεται από υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και διαθέτει προστασία έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας.
 • Τα στερεά πλαίσια πολυμερών είναι αδιάβροχα. Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να κάνετε πατινάζ πάνω σε υγρή επιφάνεια. Στην πραγματικότητα, είναι δυνατόν να είναι ακόμα καλύτερα όταν είναι υγρά, ανάλογα με το σύστημα πλαισίων που αγοράσατε.
 • Η ολίσθηση βελτιώνεται με τη φθορά. Βελτιωτικά ολίσθησης απαιτούνται πάντα εκτός από την περίπτωση των πολυμερών με πραγματικά εγκλεισμένα έλαια.

Τεχνολογία χωρίς ενώσεις

Η τεχνολογία χωρίς ενώσεις έχει φέρει επανάσταση στη βιομηχανία συνθετικού πάγου, επειδή τα πλαίσια συναρμόζουν. Δεν διαχωρίζονται πλέον λόγω των καιρικών αλλαγών, ούτε σας κάνουν να σκοντάψετε τη στιγμή ακριβώς που πρόκειται να σκοράρετε εκείνο το εκπληκτικό γκολ.

Ακόμα καλύτερα, μπορούν να συνδεθούν μαζί σε λίγα λεπτά με τη χρήση ενός ξύλινου σφυριού, επιτρέποντας την εγκατάσταση στο υπόγειο ή την αυλή από έναν ιδιοκτήτη με ικανότητα στις κατασκευές.

Οι συναρμόζουσες συνδέσεις εξαλείφουν την πλειοψηφία των μειονεκτημάτων των παλιών, τυπικών παγοδρομίων συνθετικού πάγου :

 • Ελέγχουν την διαστολή
 • Όχι πια ρωγμές κατά την συστολή
 • Οι συναρμοζόμενες συνδέσεις είναι άφθαρτες - δεν σπάζουν, δεν σκεβρώνουν, δεν λυγίζουν και δεν καμπυλώνονται υπό συνηθισμένη χρήση, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.
 • Σε εγκαταστάσεις εξωτερικού χώρου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο τέτοια συναρμοζόμενα πλαίσια.

Ωστόσο, τα συνθετικά πλαίσια μέτριας ή χαμηλής ποιότητας παρουσιάζουν και μειονεκτήματα:

 • Υψηλότερος συντελεστής τριβής (ΣΤ) - περισσότερη τριβή σημαίνει μεγαλύτερη δυσκολία στο πατινάζ.
 • Η αυξημένη τριβή θερμαίνει τις λεπίδες, οι οποίες ζεσταίνουν τα πόδια σας.
 • Τα βελτιωτικά ολίσθησης πρέπει να ψεκάζονται συχνά - σε επαγγελματικό πλαίσιο κάθε 1/2 ώρα έως μερικές ώρες.
 • Οι συνθετικές επιφάνειες μικρότερης πυκνότητας παράγουν περισσότερα απορρίμματα με τη μορφή ρινισμάτων πλαστικού και βελτιωτικού ολίσθησης. Αυτά είναι αντιαισθητικά και κολλούν στα ρούχα σας με κάθε εκτίναξη.
 • Τα ρινίσματα μπορούν να αποτελέσουν σημαντική επιδείνωση και αιτία για επιπλέον καθαρισμό και συντήρηση.
 • Είναι πολύ δύσκολο να κάνετε φιγούρες πατινάζ σε χαμηλότερης πυκνότητας συνθετικό πάγο, καθώς η τριβή καθιστά δύσκολο να αποκτήσετε την ορμή που χρειάζεται για τα άλματα και τις περιστροφές. Τα πικ μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε μια χαμηλότερης-ποιότητας συνθετική επιφάνεια.

Προσέξτε να αγοράσετε μια συνθετική επιφάνεια η οποία έχει χαρακτηριστικά παγοδρομίας που προσομοιάζουν στον πραγματικό πάγο.

Επισκεφτείτε την ακόλουθη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες για τον συνθετικό πάγο!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την mybackyardicerink.gr μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:

info@mybackyardicerink.gr

Είναι πολύ πιο οικονομικό να εγκαταστήσετε και να συντηρήσετε παγοδρόμια συνθετικού πάγου σε μια επαγγελματικό πλαίσιο, επειδή δεν χρειάζεστε εξοπλισμό ψύξης ή εξοπλισμό αποκατάστασης της επιφάνειας του πάγου. Με τα παγοδρόμια συνθετικού πάγου δεν χρειάζεστε ούτε καν παροχή νερού!Δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό (e-zine) mybackyardicerink για τα ψυχόμενα παγοδρόμια αυλής


Γίνετε συνδρομητής στο ηλεκτρονικό μου περιοδικό mybackyardicerink.

   Σας ενημερώνει περιοδικά για τις νέες πληροφορίες που έχουν προστεθεί.

   
Συμπληρώστε το όνομά σας (προαιρετικό)
Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας
και κατόπιν

Μην ανησυχείτε! Η διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας είναι απόλυτα ασφαλής.
Υπόσχομαι να τη χρησιμοποιήσω αποκλειστικά για την αποστολή του ηλεκτρονικού περιοδικού (e-zine) mybackyardicerink.
Συνδρομή στα νέα του ιστολόγιου mybackyardicerink


Γίνετε συνδρομητής στα «Νέα του ιστολόγιου mybackyardicerink».

Αυτή η ροή RSS είναι ένα μικρό ιστολόγιο σχετικά με τα ψυχόμενα παγοδρόμια αυλής (κάτι σαν μικρό διαδικτυακό ημερολόγιο) που, εκτός των άλλων, θα σας ενημερώνει για τυχόν νέες ή τροποποιημένες σελίδες στον ιστότοπο mybackyardicerink.gr.

Τα «Νέα του ιστολόγιου mybackyardicerink» σας κρατούν ενημερωμένους για άλλες ειδικές αναρτήσεις και εφιστούν την προσοχή σας σε μερικά από τα παλαιότερα θέματα μας, τα οποία διαφορετικά πιθανόν να παραβλέπατε.

 Τι είναι οι ροές RSS;Επιστροφή από τη σελίδα Συνθετικός πάγος στην Αρχική σελίδα

Μετάβαση στη σελίδα Πληροφορίες συνθετικού πάγου

Μετάβαση στη σελίδα Παγοδρόμια συνθετικού πάγου

Μετάβαση στη σελίδα Παγοδρόμια συνθετικού πάγου

Μετάβαση στη σελίδα Συνθετικός πάγος για χόκεϊΣας αρέσει το mybackyardicerink.com;

Νέα! Σχόλια

επισκέπτες έχουν σχολιάσει μέχρι τώρα...

+1 mybackyardicerink

Site red arrow

Follow mybackydicerink on Twitter

Κοινότητα παγοδρομίων!

Γραφτείτε συνδρομητής στοto
mybackyardicerink Newsletter
(E-Zine)


Συμπληρώστε το όνομά σας (προαιρετικό)
Συμπληρώστε τη διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου σας
και κατόπιν

Τα δεδομένα σας τηρούνται εμπιστευτικά!

Δείτε παλαιότερα τεύχη!

Ακολουθήστε και το ιστολόγιο


Βρείτε περισσότερες παρόμοιες φωτογραφίες στην κοινότητα του mybackyardicerink.com

Οι ιστορίες σας

Το δικό σας παγοδρόμιο αυλής

Παλαιότερα τεύχη ενημερωτικού δελτίου

Δείτε παλαιότερα τεύχη του ενημερωτικού δελτίου!

Νέα και πληροφορίεςΒρείτε περισσότερες παρόμοιες φωτογραφίες στην κοινότητα του mybackyardicerink.com

Γεγονότα

Χόκεϊ δρόμου De Rue -

Γρήγοροι σύνδεσμοι

Ευχαριστίες

Χορηγοί ιστοτόπου


Tundra Gear